Način rada

Prevashodni cilj Fondacije "Budi srećan" jeste pomoć u lečenju obolelih kao i kulturnim i obrazovnim ustanovama na teritoriji Republike Srbije kojima je pomoć neophodna za normalno funkcionisanje i dalji razvoj.

Fondacija omogućava svima da koristeći savete i uputstva na najlakši i najbrži način dođu do potrebnih sredstava. Istovremeno svi donatori imaju mogućnost da u svakom trenutku provere kako teče akcija prikupljanja sredstava i koliko je novca prikupljeno, odnosno koliko još nedostaje. To im je omogućeno uvidom u sajt www.budisrecan.rs na kome svi korisnici Fondacije imaju svoj SMS humanitarni broj, kao i broj dinarskog i deviznog računa za uplate.

Novac namenjen korisnicima, a uplaćen na račun Fondacije nema nikakav kontakt sa pojedincima, odnosno fizičkim licima. Sakupljen novac se isključivo uplaćuje na račune zdravstvenih ustanova koje pružaju usluge lečenja obolelih odnosno izvođačima radova kada su u pitanju obrazovne i ustanove kulture i njihova udruženja. Fondacija se obavezuje da blagovremeno, najviše na svaka tri radna dana na sajtu www.budisrecan.rs ažurira podatke i eksplicitno prikaže iznos prikupljenih sredstava za svakog korisnika Fondacije.

 Kako se postaje korisnik Fondacije?


Potrebno je ispuniti sve navedene uslove u Pravilniku. Zatim da se popuni zahtev i kompletnu dokumentaciju iz Pravilnika dostaviti lično ili putem pošte. Nakon provere da li korisnik ispunjava uslove potpisuje se ugovor i od tog trenutka počinje sakupljanje sredstava.
Ugovor sa Fondacijom Budi srećan za lečenje obolelih potpisuje se isključivo u prostorijama Fondacije. Kada je u pitanju pomoć obrazovnim i kulturnim udruženjima i ustanovama ugovor se može potpisati i slanjem overenog i od strane ovlašćenog lica potpisanog ugovora putem pošte.

 

U slučaju da su ispunjeni svi uslovi Korisnik potpisivanjem ugovora dobija svoj sms podbroj i u okviru Fondacije otvaraju mu se poseban dinarski i devizni račun za uplate i sakupljanje sredstava putem SMS-a.

Postoji više načina sakupljanja sredstava:

1. Slanjem SMS poruke na humanitarni broj 2407
Slanjem SMS poruka sa odgovarajućim brojem za bilo kog Korisnika na broj 2407. Vrednost poruke je 200 dinara.
Svi operateri su se odrekli zarade.
PDV se ne naplaćuje. 

2. Uplatom na dinarski račun
Svaki Korisnik ima svoj posebni dinarski račun na koji se može uplatiti novac. 

3. Uplatom na devizni račun
Svaki Korisnik ima svoj posebni devizni račun na koji se može uplatiti novac. 

4. Uplatom preko Interneta 
Uplata Korisniku preko Interneta se vrši platnim karticama preko "e-commerce" servisa Intesa banke. Novac se može uplatiti "Maestro", "Visa", “American expres” i "Master card" platnim karticama. 

 

Na portalu je u svakom trenutku vidljivo koliko novca je uplaćeno, koliko je potrošeno i u koje svrhe, kao i koliko novca je još potrebno da bi se dostigla ukupna tražena suma.

Kada se sakupi sav potreban novac, on će biti prebačen na račun ustanove ili kompanije u svrhu ostvarivanja cilja sakupljanja sredstava.


Fondacija "Budi srećan" – Vladimir Vučetić | Ljutice Bogdana 1a 11000 Beograd | 011/240-2407 | PIB: 109849156 | MB: 28829949 | ŠD: 9499/9002 | www.budisrecan.rs